Boekenbeestenfeest

Kinderboekenmuseum

Literatuur, Interdisciplinair

Groep: 1-2, 3-4

In de tentoonstelling 'ABC met de dieren mee' is het één groot feest vol letters en bekende boekendieren. Een vrolijke alfabetroute leidt de leerlingen langs opdrachten waar ze spelenderwijs oefenen met letters, klanken en woorden. Zo helpen ze Kleine Ezel met de zoekgeraakte letters, maken ze woorden met de letter-ijsschotsen van Kleine IJsbeer en bedenken ze een nieuw verhaal met Pim en Pom in de hoofdrol. Met inspiratie uit de tentoonstelling maken de leerlingen onder begeleiding van een museumdocent een eigen verhaal. In het spannende schaduwatelier van het museum maken ze van het verhaal een echte schimmenspelvoorstelling!

Aanbieder

Kinderboekenmuseum
Prins Willem-Alexanderhof 5
2595BE Den Haag

Neem contact op met
Anouk van Dijk
070 - 333 96 31
groepsbezoek@kinderboekenmuseum.nl
www.kinderboekenmuseum.nl

Beschikbaar

05-10-2022 tot 07-07-2023

Lesmateriaal:
De museumles bestaat uit een bezoek aan de tentoonstelling en een workshop in het Schaduwatelier, waarbij leerlingen onder begeleiding een eigen verhaal bedenken en opvoeren. Also possible in English.
Onderwijs:
Geschikt voor Primair Toon groepen
Geschikt voor Groep 1 Geschikt voor Groep 2 Geschikt voor Groep 3 Niet geschikt voor Groep 4 Niet geschikt voor Groep 5 Niet geschikt voor Groep 6 Niet geschikt voor Groep 7 Niet geschikt voor Groep 8
Geschikt voor Speciaal
Prikkelniveau:
Gemiddeld
Maatwerk mogelijk:
Ja
Prijs:
€4,00 p/lln
Capaciteit:
30
Ringleiding aanwezig:
Nee
Rolstoel­toegankelijk:
Ja
Tijdsduur:
75 minuten