Ceres

Filmhuis Den Haag

Mediacultuur, Interdisciplinair

Groep: 7-8

Koen, Sven, Daan en Jeanine wonen op afgelegen boerderijen. Ze dromen ervan om later, net als hun ouders, zelf boer te worden. De seizoenen gaan voorbij, er wordt gezaaid en geoogst, en dieren worden geboren en geslacht. In deze prachtige film laten kinderen zien wat het boerenleven inhoudt. Soms ultiem vrij, soms ook hard en confronterend. Na afloop van de film gaan we met de leerlingen in gesprek over het genre documentaire en 't verschil tussen opgroeien op het platteland en in de stad. Op zoek naar een aanvullende workshop? Tijdens de workshop 'Documentaire' in Filmhuis Den Haag (los te boeken) maken leerlingen hun eigen documentairefilm.

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Aanbieder

Filmhuis Den Haag
Spui 191
2511 BN Den Haag

Neem contact op met
Ester Hendriksen
070 - 365 60 30
educatie@filmhuisdenhaag.nl
www.filmhuisdenhaag.nl

Beschikbaar

03-10-2022 tot 07-07-2023

Lesmateriaal:
Het programma 'Ceres' bestaat uit een filmvertoning (55 minuten) en een nagesprek (25 minuten). Leerkrachten ontvangen lesmateriaal om het bezoek voor te bereiden en na te bespreken in de klas.
Onderwijs:
Geschikt voor Primair Toon groepen
Niet geschikt voor Groep 1 Niet geschikt voor Groep 2 Niet geschikt voor Groep 3 Niet geschikt voor Groep 4 Niet geschikt voor Groep 5 Niet geschikt voor Groep 6 Geschikt voor Groep 7 Geschikt voor Groep 8
Geschikt voor Speciaal
Prikkelniveau:
Prikkelarm
Maatwerk mogelijk:
Nee
Prijs:
€7,50 p/lln
Capaciteit:
75
Ringleiding aanwezig:
Nee
Rolstoel­toegankelijk:
Ja
Tijdsduur:
80 minuten