Erik of het klein insectenboek

HNTjong

Theater, Muziek

Groep: 5-6, 7-8

De 9-jarige Erik verlangt naar iets bijzonders. Op een avond belandt hij plotseling in een wereld waar insecten leven die verdacht veel op mensen lijken. Gekrompen tot het formaat van een vlieg beleeft hij avonturen in de natuurjungle. Onderweg komt Erik erachter dat de insectenwereld er niet goed voor staat. De bijen hebben moeite met overleven, de stad rukt op en iedereen worstelt met afval, luchtvervuiling en pesticiden. De weg terug naar huis vinden lijkt onmogelijk. Erik redt zichzelf. Maar lukt het ook de insecten te redden? Godfried Bomans’ humor, ironie en bijzondere taal krijgen een nieuw leven in deze moderne muzikale voorstelling.

Aanbieder

Het Nationale Theater
Korte Voorhout 3
2511 CW Den Haag

Neem contact op met
Iselin van Duuren
088 - 356 53 16
iselinvanduuren@hnt.nl
www.hnt.nl/educatie

Beschikbaar

10-01-2023 tot 28-02-2023

Lesmateriaal:
Met een eigen insectenboekje en laboratorium gaan de leerlingen, net als Erik, op avontuur. Door filosofische vragen, opdrachten en challenges onderzoeken zij wat ze met de insectenwereld gemeen hebben en hoe zij insecten kunnen helpen.
Onderwijs:
Geschikt voor Primair Toon groepen
Niet geschikt voor Groep 1 Niet geschikt voor Groep 2 Niet geschikt voor Groep 3 Niet geschikt voor Groep 4 Geschikt voor Groep 5 Geschikt voor Groep 6 Geschikt voor Groep 7 Geschikt voor Groep 8
Geschikt voor Speciaal
Prikkelniveau:
Gemiddeld
Maatwerk mogelijk:
Ja
Prijs:
€9,50 p/lln
Capaciteit:
350
Ringleiding aanwezig:
Nee
Rolstoel­toegankelijk:
Ja
Tijdsduur:
105 minuten