Hallo Wereld!

Filmhuis Den Haag

Dans, Interdisciplinair

Groep: 3-4

Wie ben ik? Wat eet ik? Heb ik pootjes? In 'Hallo Wereld!' volgen we - vanaf het prille begin - dieren die (over)leven in of langs de rivier. De watervogel ontdekt waarom z'n schutkleur zo handig is en de bever leert hoe hij een dam moet bouwen. In deze prachtige film - met dieren van papier en stop motion-animatie - ontwaakt een levendige dierenwereld. In de filmzaal ontdekken we samen met de leerlingen wat stop motion is en hoe je dieren van papier zo mooi kunt laten bewegen. Op zoek naar een aanvullende workshop? Tijdens de workshop 'Beeldtoveren' in Filmhuis Den Haag (los te boeken) maken leerlingen hun eigen bewegende dieren met behulp van de techniek stop motion..

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Aanbieder

Filmhuis Den Haag
Spui 191
2511 BN Den Haag

Neem contact op met
Ester Hendriksen
070 - 365 60 30
educatie@filmhuisdenhaag.nl
www.filmhuisdenhaag.nl

Beschikbaar

03-10-2022 tot 07-07-2023

Lesmateriaal:
Het programma 'Hallo Wereld!' bestaat uit een inleiding (20 minuten) en een filmvertoning (60 minuten). Leerkrachten ontvangen vooraf lesmateriaal om het bezoek voor te bereiden en na te bespreken in de klas.
Onderwijs:
Geschikt voor Primair Toon groepen
Niet geschikt voor Groep 1 Niet geschikt voor Groep 2 Geschikt voor Groep 3 Geschikt voor Groep 4 Niet geschikt voor Groep 5 Niet geschikt voor Groep 6 Niet geschikt voor Groep 7 Niet geschikt voor Groep 8
Geschikt voor Speciaal
Prikkelniveau:
Prikkelarm
Maatwerk mogelijk:
Ja
Prijs:
€7,50 p/lln
Capaciteit:
75
Ringleiding aanwezig:
Nee
Rolstoel­toegankelijk:
Ja
Tijdsduur:
80 minuten