Knor

Filmhuis Den Haag

Mediacultuur

Groep: 3-4, 5-6

Als Babs van haar opa varkentje Knor cadeau krijgt, moet ze er alles aan doen om hem van haar ouders te mogen houden. Maar dan blijken niet haar ouders de grootste bedreiging voor Knor, maar juist haar opa en een naderende Worstenwedstrijd! Hoe voorkomt Babs dat Knor straks als winnend worstje eindigt? Knor is een stop motion-film gebaseerd op het boek ‘De Wraak van Knor’ van Tosca Menten (Dummie de Mummie). In de filmzaal zoeken we met de leerlingen uit hoe je van een boek tot een film komt. Op zoek naar een aanvullende workshop? Tijdens de workshop 'Beeldtoveren' in Filmhuis Den Haag (los te boeken) maken leerlingen hun eigen stop motion.

Aanbieder

Filmhuis Den Haag
Spui 191
2511 BN Den Haag

Neem contact op met
Ester Hendriksen
070 - 365 60 30
educatie@filmhuisdenhaag.nl
www.filmhuisdenhaag.nl

Beschikbaar

03-10-2022 tot 07-07-2023

Lesmateriaal:
Het programma 'Knor' bestaat uit een inleiding (20 minuten) en een filmvertoning (70 minuten). Leerkrachten ontvangen lesmateriaal om het bezoek voor te bereiden en na te bespreken in de klas.
Onderwijs:
Geschikt voor Primair Toon groepen
Niet geschikt voor Groep 1 Niet geschikt voor Groep 2 Niet geschikt voor Groep 3 Geschikt voor Groep 4 Geschikt voor Groep 5 Geschikt voor Groep 6 Niet geschikt voor Groep 7 Niet geschikt voor Groep 8
Geschikt voor Speciaal
Prikkelniveau:
Gemiddeld
Maatwerk mogelijk:
Ja
Prijs:
€7,50 p/lln
Capaciteit:
75
Ringleiding aanwezig:
Nee
Rolstoel­toegankelijk:
Ja
Tijdsduur:
90 minuten