The Crossing

Filmhuis Den Haag en Movies that Matter

Mediacultuur, Interdisciplinair

Groep: 7-8

Het is 1942. De Joodse Sarah en Daniel verschuilen zich voor de Duitse bezetter in de kelder van het ouderlijk huis van Otto en Gerda. Als onverwacht de ouders van Gerda en Otto worden gearresteerd, besluiten de vier kinderen te vluchten naar het neutrale Zweden. Een gevaarlijke oversteek op leven en dood, op zoek naar vrijheid. Wie kunnen ze onderweg vertrouwen? Na afloop van de film gaan we met de leerlingen in gesprek over vrijheid, vluchten en verantwoordelijkheid. Op zoek naar een aanvullende workshop? Tijdens de workshop 'Fictie' of 'Documentaire' in Filmhuis Den Haag (los te boeken) maken leerlingen hun eigen fictie- of documentairefilm.

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Aanbieder

Filmhuis Den Haag
Spui 191
2511 BN Den Haag

Neem contact op met
Ester Hendriksen
070 - 365 60 30
educatie@filmhuisdenhaag.nl
www.filmhuisdenhaag.nl

Beschikbaar

23-01-2022 tot 23-05-2023

Lesmateriaal:
Het programma 'The Crossing' is samengesteld door Filmhuis Den Haag en Movies that Matter en bestaat uit een filmvertoning (95 minuten) en nagesprek (25 minuten). Docenten ontvangen lesmateriaal om het bezoek voor- en na te bespreken in de klas.
Onderwijs:
Geschikt voor Primair Toon groepen
Niet geschikt voor Groep 1 Niet geschikt voor Groep 2 Niet geschikt voor Groep 3 Niet geschikt voor Groep 4 Niet geschikt voor Groep 5 Niet geschikt voor Groep 6 Geschikt voor Groep 7 Geschikt voor Groep 8
Geschikt voor Speciaal
Prikkelniveau:
Gemiddeld
Maatwerk mogelijk:
Ja
Prijs:
€7,50 p/lln
Capaciteit:
75
Ringleiding aanwezig:
Nee
Rolstoel­toegankelijk:
Ja
Tijdsduur:
120 minuten