1000+1 Nacht

De Toneelmakerij

Muziek, Theater

Groep: 5-6, 7-8

Layla ligt in het ziekenhuis en slaapt, heel diep. Haar vader vertelt verhalen die hij van vroeger kent. In Layla’s fantasie komen de verhalen tot leven. Prinsessen bewegen op het ritme van de hartslagmeter, djinns komen tevoorschijn uit een infuus. Terwijl de artsen druk om haar bed dansen, vliegt Layla over woestijnen en dwaalt met Haroen al-Rasjied en Djafar door de stad. De kille sfeer van het ziekenhuis en de rijk gestoffeerde sprookjeswereld staan soms naast en soms tegenover elkaar. Eén ding is zeker: zonder de deskundigheid van de dokter kan Layla niet beter worden, zonder de liefde en verhalen van haar vader evenmin.

Aanbieder

Het Nationale Theater
Korte Voorhout 3
2511 CW Den Haag

Neem contact op met
Frauke van Opstal
0883565317
fraukevanopstal@hnt.nl
www.hnt.nl/educatie

Beschikbaar

27-11-2023 tot 27-11-2023

Lesmateriaal:
Alle leerlingen krijgen een magisch schrijfschrift waarin een woord, vraag, voorwerp of dierbare herinnering zomaar een verhaal wordt. Op aanvraag is er een Sheherazade-schrijfworkshop beschikbaar. De mooiste verhalen komen in een luisterboek.
Onderwijs:
Geschikt voor Primair Toon groepen
Niet geschikt voor Groep 1 Niet geschikt voor Groep 2 Niet geschikt voor Groep 3 Niet geschikt voor Groep 4 Niet geschikt voor Groep 5 Geschikt voor Groep 6 Geschikt voor Groep 7 Geschikt voor Groep 8
Geschikt voor Speciaal
Prikkelniveau:
Gemiddeld
Maatwerk mogelijk:
Ja
Prijs:
€9,75 p/lln
Capaciteit:
350
Ringleiding aanwezig:
Ja
Rolstoel­toegankelijk:
Ja
Tijdsduur:
120 minuten