Koning Gilgamesj

Urban Myth, Theater de Krakeling, DIEHELEDING

Interdisciplinair, Mediacultuur

Groep: 5-6, 7-8

Een eigentijdse hervertelling van het oudste geschreven epos ter wereld, verteld op dikke hiphop-beats. Sama haar vader zit de hele dag in het museum naar een kleitablet te staren. Hij heeft het grote geheim van de kleitablet bijna ontrafeld en kan nergens anders meer over praten. Als haar vader op een dag niet meer thuiskomt, besluit Sama zelf de kleitablet te gaan onderzoeken. Met hulp van het publiek ontcijfert ze het spijkerschrift en ontdekt het verhaal van de legendarische held Koning Gilgamesj. Een verhaal over vriendschap, het verdriet dat je voelt wanneer je iemand verliest van wie je houdt en het bepalen van je eigen verhaal.

Aanbieder

Het Nationale Theater
Korte Voorhout 3
2511 CW Den Haag

Neem contact op met
Frauke van Opstal
0883565317
fraukevanopstal@hnt.nl
www.hnt.nl/educatie

Beschikbaar

06-11-2023 tot 06-11-2023

Lesmateriaal:
Leerlingen stappen de Game-verse binnen: een digitaal universum van Koning Gilgamesj wereld. In de game worden herinneringen, bezit met een emotionele waarde en eigenzinnige beats verzameld. Alles is nodig om verder te komen en te overwinnen.
Onderwijs:
Geschikt voor Primair Toon groepen
Niet geschikt voor Groep 1 Niet geschikt voor Groep 2 Niet geschikt voor Groep 3 Niet geschikt voor Groep 4 Geschikt voor Groep 5 Geschikt voor Groep 6 Geschikt voor Groep 7 Geschikt voor Groep 8
Geschikt voor Speciaal
Prikkelniveau:
Gemiddeld
Maatwerk mogelijk:
Ja
Prijs:
€10 p/lln
Capaciteit:
250
Ringleiding aanwezig:
Nee
Rolstoel­toegankelijk:
Ja
Tijdsduur:
90 minuten