I am Greta

Filmhuis Den Haag en Movies that Matter

Mediacultuur, Interdisciplinair

In 2019 besloten duizenden Nederlandse jongeren niet naar school te gaan, maar actie te voeren voor het klimaat. Geïnspireerd door de Zweedse Greta Thunberg gingen jongeren wereldwijd de straat op om politici te bewegen zich harder in te zetten voor het milieu en een leefbare toekomst. In 'I am Greta' zien we de onverzettelijke milieuactiviste Thunberg aan het werk, maar zien we ook de kwetsbare tiener die ongevraagd het boegbeeld werd van de Youth Climate-beweging. Bewonderd én verguisd. In de zaal gaan we met de leerlingen in gesprek over Greta Thunberg en hoe zij zich verhouden tot haar missie. Hoeveel invloed heb je als individu?

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Aanbieder

Filmhuis Den Haag
Spui 191
2511 BN Den Haag

Neem contact op met
Ester Hendriksen
070 - 365 60 30
educatie@filmhuisdenhaag.nl
www.filmhuisdenhaag.nl

Beschikbaar

03-10-2022 tot 07-07-2023

Lesmateriaal:
Het programma 'I am Greta' is samengesteld door Filmhuis Den Haag en Movies that Matter en bestaat uit een filmvertoning (100 minuten) en nagesprek (25 minuten). Docenten ontvangen lesmateriaal om het bezoek voor- en na te bespreken in de klas.
Onderwijs:
Geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Niet geschikt voor PrO 1 Niet geschikt voor PrO 2 Niet geschikt voor PrO 3 Vmbo Niet geschikt voor VMBO 1 Niet geschikt voor VMBO 2 Geschikt voor VMBO 3 Havo Niet geschikt voor HAVO 1 Geschikt voor HAVO 2 Geschikt voor HAVO 3 Vwo Geschikt voor VWO 1 Geschikt voor VWO 2 Geschikt voor VWO 3
Niet geschikt voor Speciaal
Ook avondvoorstelling:
Nee
Prijs:
€7,50 p/lln
Capaciteit:
75
Ringleiding aanwezig:
Nee
Rolstoel­toegankelijk:
Ja
Tijdsduur:
125 minuten