Ilias in één dag

Het Nationale Theater

Theater

Het eeuwenoude verhaal de Ilias, geschreven door Homerus, wordt al jaren verteld, gespeeld en gelezen. Bij 'Ilias in één dag' worden de leerlingen uitgedaagd om met hun eigen blik opnieuw naar de thematieken van de Ilias te kijken. Ben jij bereid te sterven uit trots, zoals Briseis? Of kies je voor je eigen geluk boven dat van de ander, zoals Helena? En ga jij net zo ver als Agamemnon om je doelen te behalen? De leerlingen worden verdeeld in groepen. Elke groep vertrekt vanuit een eigen perspectief: één van de vele personages uit de Ilias. Onder begeleiding van een theaterdocent worden hun eigen bevindingen onderzocht en omgezet in scènes.

Aanbieder

Het Nationale Theater
Korte Voorhout 3
2511 CW Den Haag

Neem contact op met
Tim Lafeber
088 - 356 53 38
timlafeber@hnt.nl
www.hnt.nl/educatie

Beschikbaar

01-10-2022 tot 31-07-2023

Lesmateriaal:
Deze performances presenteren de leerlingen aan elkaar. Zo maken ze samen een eigen versie van de Ilias. Waarbij niet de Ilias van Homerus centraal staat, maar de leerlingen, die met de kijk van nu onderzoek doen naar de verhalen van toen. Prijs in overleg.
Bekijk lesmateriaal
Onderwijs:
Geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Niet geschikt voor PrO 1 Niet geschikt voor PrO 2 Niet geschikt voor PrO 3 Vmbo Niet geschikt voor VMBO 1 Niet geschikt voor VMBO 2 Niet geschikt voor VMBO 3 Havo Niet geschikt voor HAVO 1 Niet geschikt voor HAVO 2 Niet geschikt voor HAVO 3 Vwo Niet geschikt voor VWO 1 Niet geschikt voor VWO 2 Geschikt voor VWO 3
Niet geschikt voor Speciaal
Ook avondvoorstelling:
Nee
Prijs:
€750 p/act
Capaciteit:
50
Ringleiding aanwezig:
Nee
Rolstoel­toegankelijk:
Ja
Tijdsduur:
180 minuten
Prijs:
€750 p/act
Capaciteit:
50
Tijdsduur:
180 minuten
Benodigd speeloppervlak
(L x B x H):
5 x 4 x 3
Verduistering:
Niet nodig
Opbouwtijd:
45 minuten
Minimum aantal leerlingen:
30