Masterclass Medialogica

Mediacultuur

De informatie vliegt ons om de oren in deze gedigitaliseerde wereld met filterbubbels, online challenges, desinformatie en extreme meningen. Media hebben veel invloed op de manier waarop we naar elkaar en de wereld kijken. Maar in hoeverre zijn zij een betrouwbare gids? In de interactieve masterclass 'Medialogica' ontrafelen scholieren de mechanismen die schuilgaan achter grote mediagebeurtenissen en zo de publieke opinie beïnvloeden. Door als onderzoeksjournalisten aan de slag te gaan, ontdekken zij hoe de werkelijkheid verdrongen kan worden door beelden, met een nieuwe werkelijkheid tot gevolg.

Aanbieder

Beeld & Geluid Den Haag
Zeestraat 82
2518AD Den Haag

Neem contact op met
Anne-Mette van de Kaa
035 - 677 55 55
groepsbezoek@beeldengeluid.nl
denhaag.beeldengeluid.nl

Beschikbaar

01-10-2022 tot 31-07-2023

Lesmateriaal:
Deze workshop bestaat uit een plenair deel en een uitvoerende opdracht en is te combineren met een bezoek aan het Vredespaleis.
Bekijk lesmateriaal
Onderwijs:
Geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Geschikt voor PrO 1 Geschikt voor PrO 2 Geschikt voor PrO 3 Vmbo Geschikt voor VMBO 1 Geschikt voor VMBO 2 Geschikt voor VMBO 3 Havo Geschikt voor HAVO 1 Geschikt voor HAVO 2 Geschikt voor HAVO 3 Vwo Geschikt voor VWO 1 Geschikt voor VWO 2 Geschikt voor VWO 3
Geschikt voor Speciaal
Prikkelniveau:
Gemiddeld

Maatwerk mogelijk:
Ja
Ook avondvoorstelling:
Nee
Prijs:
€225 p/grp
Capaciteit:
30
Ringleiding aanwezig:
Ja
Rolstoel­toegankelijk:
Ja
Tijdsduur:
90 minuten