Meestervervalsers

Beeldende kunst

In deze museumles kruipen de leerlingen in de huid van meestervervalsers. Ze gaan namelijk een zo echt mogelijk fake-kunstwerk maken. Daarvoor gaan ze eerst op verkenningstocht door het museum. Met een opdrachtenboekje onderzoeken ze de verschillende beeldaspecten. Op speelse wijze leren ze kijken naar sculpturen en passen ze kunstanalyse-begrippen toe. Vervolgens gaan ze in Studio aan Zee aan de slag. In tweetallen boetseren ze een vervalsing: geen directe kopie, maar een beeldje in de stijl van een zelfgekozen kunstwerk. Na afloop proberen ze hun sculptuur te verkopen aan de museumdocenten. Het gemaakte werk mag mee naar school.

Aanbieder

Museum Beelden aan Zee
Harteveltstraat 1
2586 EL Den Haag

Neem contact op met
Marlies Nijkamp
070 - 358 58 57
educatie@beeldenaanzee.nl
www.beeldenaanzee.nl

Beschikbaar

01-10-2022 tot 07-07-2023

Lesmateriaal:
Leerlingen bekijken de tentoonstelling(en) met behulp van een opdrachtenboekje. De boetseerworkshop vindt plaats in Studio aan Zee.
Bekijk lesmateriaal
Onderwijs:
Geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Niet geschikt voor PrO 1 Niet geschikt voor PrO 2 Niet geschikt voor PrO 3 Vmbo Geschikt voor VMBO 1 Geschikt voor VMBO 2 Geschikt voor VMBO 3 Havo Geschikt voor HAVO 1 Geschikt voor HAVO 2 Geschikt voor HAVO 3 Vwo Geschikt voor VWO 1 Geschikt voor VWO 2 Geschikt voor VWO 3
Niet geschikt voor Speciaal
Ook avondvoorstelling:
Nee
Prijs:
€11,50 p/lln
Capaciteit:
32
Ringleiding aanwezig:
Nee
Rolstoel­toegankelijk:
Ja
Tijdsduur:
75 minuten