Slalom

Filmhuis Den Haag

Mediacultuur, Interdisciplinair

Lyz is 15 en kan fantastisch skiën. Als ze wordt toegelaten tot een prestigieuze skischool vraagt ze het uiterste van zichzelf. Haar trainer, voormalig topsporter Fred, ziet hoe talentvol Lyz is en dwingt haar voortdurend grenzen te verleggen. Als hij zich opdringt en grensoverschrijdend gedrag begint te vertonen, blijkt hoe kwetsbaar de jonge Lyz is. Waarom kan ze haar verhaal bij niemand kwijt en hoe doorbreek je zo'n giftige relatie? Na afloop van de film praten we met de leerlingen verder over de positie van Lyz. Hoe wordt het actuele thema 'grensoverschrijdend gedrag' in 'Slalom' in beeld gebracht? Wat voelen leerlingen bij deze film?

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Aanbieder

Filmhuis Den Haag
Spui 191
2511 BN Den Haag

Neem contact op met
Ester Hendriksen
070 - 365 60 30
educatie@filmhuisdenhaag.nl
www.filmhuisdenhaag.nl

Beschikbaar

03-10-2022 tot 07-07-2023

Lesmateriaal:
Het programma 'Slalom' bestaat uit een filmvertoning (90 minuten) en een nagesprek (25 minuten). Leerkrachten ontvangen lesmateriaal om het bezoek voor te bereiden en na te bespreken in de klas.
Onderwijs:
Geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Niet geschikt voor PrO 1 Niet geschikt voor PrO 2 Niet geschikt voor PrO 3 Vmbo Niet geschikt voor VMBO 1 Niet geschikt voor VMBO 2 Niet geschikt voor VMBO 3 Havo Niet geschikt voor HAVO 1 Niet geschikt voor HAVO 2 Geschikt voor HAVO 3 Vwo Niet geschikt voor VWO 1 Niet geschikt voor VWO 2 Geschikt voor VWO 3
Niet geschikt voor Speciaal
Ook avondvoorstelling:
Nee
Prijs:
€7,50 p/lln
Capaciteit:
75
Ringleiding aanwezig:
Nee
Rolstoel­toegankelijk:
Ja
Tijdsduur:
115 minuten