14-09-2022

Leesgroep Muziekonderwijs

Datum: 14 september 2022
Tijd: 13.30 – 15.00 uur
Locatie: online
Prijs: Gratis
Doelgroep: Iedereen die muziekles geeft in het primair onderwijs
Onderwerp: Kunst=Taal+Rekenen, Wolf Brinkman
Wicked Arts Assignments, Emiel Heijnen en Melissa Bremmer

Omschrijving

De Leesgroep Muziekonderwijs is in 2020 gestart op initiatief van het Leernetwerk Muziek.

We lezen publicaties die relevant zijn voor muziekonderwijs in het primair onderwijs. Deelnemers lezen voorafgaand aan een bijeenkomst allen dezelfde publicatie. Tijdens de bijeenkomst bespreken we de opgedane inzichten om zo onze kennis te verdiepen. De deelnemers bepalen gezamenlijk de keuze van het boek, artikel, video of podcast en het aantal bijeenkomsten.

In de gesprekken over de diverse publicaties in seizoen 20/21 bleken creativiteitsontwikkeling, persoonsvorming en eigenaarschap bij leerlingen terugkerende thema’s.

Programma

In aansluiting op het onderwerp Vakoverstijgend werken wat nu centraal staat in het Leernetwerkmuziek, lezen we twee publicaties van Wolf Brinkman en daarnaast het boek Wicked Art Assignments waarbij we onderzoeken of en hoe de opdrachten uit dit boek aan (kunnen) sluiten op Wolfs’ benadering.

Te lezen ter voorbereiding

Het artikel is online te lezen, de boeken niet. Wanneer de aanschaf van de boeken een belemmering is voor deelname, stuur dan een mail naar Coby Wisse. 

Informatie

Heb je vragen, ideeën of wil je alvast meer informatie? Neem contact op met Coby Wisse, cobywisse@cultuurschakel.nl 06 46941024