07-06-2023

Oefenplaats wereldgericht kunstonderwijs

Doelgroep: (Besloten groep) toegankelijk voor iedereen die betrokken is bij het po waaronder leerkrachten, vakdocenten, pabo docenten en studenten. 

Tijdsduur: 4 bijeenkomsten verspreid over een schooljaar.

Eerstvolgende bijeenkomst

Datum: Datum: 28 juni 2023 tot en met 3 april 2024 (inschrijven kan tot 23 mei)
Tijd: 15.00-17.00 uur
Locatie: Koorenhuis, Prinsegracht 27
Prijs: kosteloos

In zijn boek Door kunst onderwezen willen worden laat Gert Biesta zien welke unieke mogelijkheden de kunsten bieden om in de wereld te staan. Maar hoe vertaal je dit naar de praktijk van je kunst- en cultuuronderwijs?

Sinds 2020 onderzoeken we dit in een onderzoeksgroep. Dit doen we samen met Janeke Wienk, die als onderzoeker verbonden was aan de leerstoel Pedagogische dimensies van Gert Biesta, en een aantal deelnemers uit het Haagse culturele veld. De Oefenplaats is voor iedereen die de kwaliteit van diens kunstonderwijs wil versterken. Zowel vakdocenten als groepsleerkrachten zijn welkom. 

De Oefenplaats loopt in grote lijn per schoolseizoen met een startbijeenkomst net voor de zomer tot en met de afsluitende bijeenkomst in april het volgende jaar. Je tekent in voor deze gehele periode, waarin je de cyclus doorloopt van het formuleren van je eigen onderzoeksvraag, via de uitvoering in jouw praktijk tot en met het oogsten van verkregen inzichten.

Tijdens de startbijeenkomst maak je kennis met alle deelnemers en krijg je inhoudelijke input. Op basis hiervan formuleer je in september een eigen onderzoeksvraag die je gedurende het seizoen uitvoert in je eigen lespraktijk en aanscherpt en verdiept in de bijeenkomsten gedurende het seizoen.

Naast twee online gesprekken met Janeke, komen we vier keer live bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en aan te scherpen. De vier plenaire bijeenkomsten zijn op woensdagmiddag van 15.00-17:00. De precieze tijden van de één op één gesprekken worden te zijner tijd samen met Janeke ingepland.  

 

Onderwerpen

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Informatie

Heb je vragen, ideeën of wil je meer informatie? Neem contact met ons op:
Coby Wisse, cobywisse@cultuurschakel.nl, 06-46941024, Arike Gill, arikegill@cultuurschakel.nl, 06-45456998