11-10-2022

Themabijeenkomst Kunstbeleving voor de Allerkleinsten

Datum:     dinsdag 11 oktober 2022
Tijd:          13.45 inloop | 14.00 start programma | 17.00 borrel
Locatie:   Laaktheater, Ferrandweg 4T, 2523 XT Den Haag
Prijs:         Deelname wordt voor je betaald (vergoed vanuit CmK)
Doelgroep:
• Beleidsmedewerkers, pedagogisch coaches en pedagogisch medewerkers van kinderopvangorganisaties met een VE-locatie.
• Haagse culturele instellingen met aanbod voor VE-locaties.

Omschrijving

Graag nodigen we je uit voor deze themabijeenkomst die in het teken staat van cultuureducatie voor het jonge kind. Professionals uit het culturele veld en Voorschoolse Educatie (VE) gaan op deze middag in gesprek en inspireren elkaar.

Programma

13:45 - 14:00    Inloop
14:00 - 15:00    Inspiratie en peuterbeleving
15:00 - 15:30    Meet & Greet
15:30 - 15:40    Subsidieregelingen
15:40 - 17:00    Blik op de toekomst
17:00 - 17:45     Borrel

Inspiratie en peuterbeleving
Ingrid Wolff, directeur van 2turvenhoog, Ricky Middendorp, directeur van het Laaktheater en Henny van der Zanden, gebiedsmanager van JongLeren , vertellen aan de hand van een interactieve presentatie over hun unieke samenwerking met het project Jong Beginnen. Daarna ervaar je zelf hoe je peuters meekrijgt met je voorstelling of activiteit.

Meet & Greet
Tijdens de Meet & Greet ontmoet je hierna andere medewerkers van kinderopvangorganisaties met een ve-locatie en van Haagse culturele instellingen. Naast een ruime vertegenwoordiging van de kinderopvangorganisaties zijn alle Haagse aanbieders met ve-aanbod deze middag aanwezig.

Subsidieregelingen
Renske Gasper, senior beleidsadviseur Cultuureducatie van de gemeente Den Haag, vertelt hoe Den Haag kiest voor investeren in cultuur voor de allerjongste inwoners van Den Haag. Herma Roos, cultuurcoach VE, vertelt over de huidige stand van zaken omtrent subsidieregelingen. Laurie Mielen, projectleider bij CultuurSchakel, licht toe hoe CultuurSchakel samen met culturele instellingen pedagogisch medewerkers toerust om cultuureducatie in te zetten in de voorschoolse educatie.

Blik op de toekomst
Doormiddel van inspirerende werkvormen halen we wensen en behoeftes bij de deelnemers op. Met de concrete actiepunten die hieruit voortkomen gaan we de komende tijd aan de slag. Om 17:00 proosten we op de toekomst met een borrel.

Meld je aan!

Vul het formulier in.

Informatie

Heb je vragen, ideeën of wil je alvast meer informatie? Neem contact op met Herma Roos, hermaroos@cultuurschakel.nl 06 46941024