Cultuuraanbod met en zonder subsidie

Met COH ontdekken leerlingen hun talenten en creativiteit tijdens cultuurlessen op school, culturele activiteiten in de stad, een Kunstenaar in de klas en Doe-activiteiten. Wij bieden het lesmateriaal uit de Haagse Ladekast, het aanbod in Vonk en een Kunstenaar in de klas ook in combinatie met elkaar aan. 

Door dit brede aanbod wakkeren wij planmatig de creatieve ontwikkeling van de leerlingen aan en stimuleren dit verder te ontwikkelen. Zo leren kinderen op een nieuwe manier naar zichzelf en de wereld te kijken. Ons cultuuraanbod is onderverdeeld in:

  • Cultuurbezoeken kiezen in Vonk: Jaarlijks kiezen bijna alle Haagse basisscholen uit het rijke aanbod van de Haagse culturele instellingen. Met dank aan de gemeente Den Haag. Zij stelt basisscholen een subsidie van maximaal €11,50 per leerling beschikbaar voor cultuurbezoeken.
  • Kunstenaar in de klas: Die danser, beeldhouwer, rapper of musicus komt in de klas enthousiast vertellen over waarom hij/zij kunstenaar is geworden en hoe. (o.a. te betalen uit de COH-subsidie)
  • Doe-activiteiten: Er zijn ook culturele instellingen, die op school of op locatie interactief met de leerlingen aan de slag gaan met film, theater, dans, rap, muziek of beeldende kunst. (niet-gesubsidieerd) Vraag je cultuurcoach om met je mee te denken.