Cultuurcoaches

Een team van cultuurcoaches ondersteunt het primair onderwijs en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs en culturele aanbieders in de stad. Van beleid tot activiteiten, van teamtrainingen tot advies, de cultuurcoaches leveren maatwerk voor jouw school.

Elke school heeft een vaste contactpersoon. Cultuurcoaches helpen bij het ontwikkelen en opstellen van een schoolvisie op cultuuronderwijs en kunnen adviseren over activiteiten die daarbij aansluiten en de structurele verankering hiervan. Gezamenlijk maken school en coach een plan voor hoe het traject van advies en ondersteuning eruit ziet. Daarnaast adviseren coaches culturele aanbieders en kunstvakdocenten zodat hun aanbod goed aansluit bij de vraag van scholen en/of de leerlijnen van Cultuuronderwijs op zijn Haags.

Middelen

Om de gesprekken met scholen en aanbieders te structureren, maken cultuurcoaches onder andere gebruik van het Haags cultuurtraject. Deze schema’s helpen om de vraag van school of de aanbieder te verhelderen en de dienstverlening te optimaliseren. Cultuuronderwijs op zijn Haags kan gebruikt worden als middel om op gestructureerde wijze aan cultuuronderwijs te doen in de klas.

Kennismaken?

Maak kennis met de cultuurcoach in jouw stadsdeel en maak een afspraak voor advies op maat.

Bekijk het overzicht van alle cultuurcoaches per stadsdeel.