Keuzesessie: Good Practice | KunstTreffer, co-creatie tussen onderwijs en culturele instelling

Ontdek het succes van een KunstTreffer! In de sessie bedenk je als leerkracht een leervraag die als basis kan dienen voor een samenwerking met een culturele aanbieder. Als educator doe je ideeën op over hoe je kan aansluiten op de vraag van een school met een nog op maat te maken programma.  

Co-creatie

Een KunstTreffer is een co-creatie die kan helpen om cultuuronderwijs een vast onderdeel van het curriculum te laten worden en om doelgericht aan een vraagstuk te werken. Vanuit een specifieke behoefte of vraag gaan we met de school op zoek naar een culturele instelling waarmee een programma gaat ontwikkelen. 

De muziekhoek is een voorbeeld van een KunstTreffer en is opgezet in samenwerking met KOO, Rewire en SO de Piramide. Het project is één van de vele mooie, langdurige samenwerkingen die mogelijk zijn door inzet van CmK3 (een subsidie van Fonds voor Cultuurparticipatie) en die we met trots laten zien. CultuurSchakel verleent deze subsidie aan aanbieders, die samen met de school een goed plan kunnen aanleveren. Voor scholen is het kosteloos. Voor meer info over de KunstTreffer, lees hier verder. 

Deze sessie is bedoeld voor leerkrachten, ICC’ers, directeuren van alle basisscholen en educatoren van culturele aanbieders. 

SO de Piramide

Lees op LinkedIn of op onze website meer over de Muziekhoek op SO de Piramide, en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap dat een kijkje nam in de Muziekhoek. 

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.