Keuzesessie: Informatiesessie | De relatie tussen kunst- en burgerschapsonderwijs

Burgerschap: scholen moeten er iets mee en culturele instellingen willen er iets mee. Wat houdt burgerschapsonderwijs in? En wat wordt er op dit gebied van scholen gevraagd? Hoe haak je als culturele instelling aan op dit thema? Tijdens deze sessie leer je hoe je vanuit kunst- en cultuuronderwijs met burgerschapsonderwijs aan de slag kan.

SLO en Haags Historisch Museum

Matthijs Driebergen, curriculumontwikkelaar mens & maatschappij, geschiedenis van het SLO neemt je mee door alle ins en outs van burgerschapsonderwijs. Van kerndoelen tot schoolcurriculum voor burgerschap en wat de scholen hierin hebben te doen.

Namens het Haags Historisch Museum en Rijksmuseum de Gevangenpoort vertelt educator Marieke van Os over hun zoektocht naar haakjes in het educatiemateriaal bij doelen voor burgerschapsonderwijs. Waar vind je ze, hoe benoem je ze en waar kun je als educator of instelling tegenaan lopen?

In deze sessie geven we de gelegenheid om na de opgedane kennis en ervaring met elkaar uit te wisselen hoe het voor jouw organisatie zou kunnen werken. 
Deze sessie is bedoeld voor culturele instellingen, kunstvakdocenten, icc-ers en vsd-coördinatoren.

Good Practice

Als vervolg op deze sessie bieden we twee Good Practice- sessies aan:
voor vo
en voor po.

Hier krijg je inzicht in hoe kunstonderwijs het burgerschapsonderwijs kan verrijken en verdiepen en andersom.