Kunstenaar in de klas

Een Kunstenaar in de klas is een ‘maker’. Hij of zij komt eenmalig op bezoek en geeft de leerlingen een kijkje in de beroepspraktijk. Het kan bijvoorbeeld gaan om een beeldend kunstenaar, een schrijver, een danser, een choreograaf, een acteur, een rapper of een musicus. Ook mensen uit andere beroepspraktijken zoals archeologen, geologen of archivarissen vallen onder de noemer Kunstenaar in de klas.

Passend bij het lesprogramma

De kunstenaar sluit naadloos aan op het project waar de leerlingen mee bezig zijn. Per project in de Haagse Ladekast vind je onder het kopje Kunstenaar in de klas een overzicht van culturele organisaties waarmee wij samenwerken. Of bekijk hier een overzicht van de deelnemende culturele organisaties. 

Een kijkje in de beroepspraktijk

Graag benadrukken wij dat het bij Kunstenaar in klas van Cultuuronderwijs op zijn Haags niet gaat om de inzet van een vakleerkracht voor een geheel project. De Kunstenaar in de klas kan bij zijn bezoek natuurlijk voor een interactieve werkvorm kiezen, maar het geven van een inkijkje in de beroepspraktijk en de aansluiting bij een leerlijn staan voorop. Ben je juist op zoek naar een vakleerkracht? Dan kan jouw cultuurcoach je verder helpen. Hier vind je contactinformatie.

Kosten

De kosten voor een Kunstenaar in de klas zijn ca. €100,00, dit onderdeel van COH komt niet in aanmerking om ingekocht te worden met de gemeentelijke subsidie voor culturele activiteiten, maar kan betaald worden uit het budget van de prestatiebox van het Rijk.

Boekingen

Als school kun je contact opnemen met een van deze organisaties om samen de juiste Kunstenaar in de klas uit te nodigen. De cultuurcoach kan je hier ook bij ondersteunen. Bekijk hier het Kunstenaar in de klas aanbod