Vonk: cultuurbezoek voor basisscholen

Vonk is onze jaarlijkse brochure met het culturele programma-aanbod van Haagse culturele instellingen voor basisscholen in Den Haag: Naar het theater (theaterbezoek); Naar het museum (bezoek aan musea, aan instellingen voor cultureel erfgoed en archieven); Voorstellingen op school; Kunstenaar in de klas en Doe-activiteiten.

Al het culturele programma-aanbod in Vonk sluit aan op de disciplines en thema’s van Cultuuronderwijs op zijn Haags. Het aanbod in Vonk geeft een overzicht van al het leuke, prikkelende, leerzame, creatieve en mooie aanbod van de Haagse culturele instellingen. Het is een feest om uit te kiezen. We hopen dan ook dat de culturele ‘vonk’ overslaat op jouw leerlingen!

Bekijk Vonk

Cultuurbezoek met subsidie

De culturele activiteiten die in Vonk staan onder de noemer ‘Naar het theater’; ‘Naar het museum’ en ‘Voorstellingen op school’ worden gesubsidieerd door de gemeente Den Haag. Deze subsidie loopt via het Onderwijsloket van de gemeente Den Haag. Scholen kunnen via deze route vanaf mei 2018 de subsidie voor kalenderjaar 2019 aanvragen.

Vraag subsidie aan via het Onderwijsloket. 

Inschrijven cultuurbezoek schooljaar 2018-2019

Scholen kunnen zich vanaf 14 mei t/m 17 juni 2018 via CultuurSchakel inschrijven voor de gesubsidieerde culturele activiteiten in het schooljaar 2018 – 2019. Dit betreft de activiteiten die in Vonk 2018-2019 vermeld staan bij de onderdelen “Naar het theater’, “Naar het museum” en Voorstellingen op school’

Meer informatie

Kijk hier voor meer informatie en Inschrijven.