Muziek

In de leerlijn Muziek onderzoeken leerlingen alle vormen van muziek waarmee ze dagelijks op vele manieren in aanraking komen. Muziek bij films, games en reclame, RAP, R&B wereldmuziek, pop, rock, smartlappen, kinderliedjes, klassieke muziek enz. Samen zingen en samen muziek bedenken en uitvoeren stimuleert de creativiteit, de fantasie, het gehoor en de persoonlijke smaak van de leerling.

Het onderzoeken van de effecten en betekenis van muziek in verschillende culturen heeft invloed op de ontwikkeling van de identiteit van de leerling. Muziek hoort bij onze cultuur en is onlosmakelijk verbonden met dans en beweging.

Binnen de projecten is veel aandacht voor het ontwikkelen van vaardigheden als concentratie, doorzettingsvermogen, inzet, nieuwsgierigheid en samenwerking. Onderwijs dat deze vaardigheden en het creatief vermogen ontwikkelt, helpt leerlingen binnen en buiten bestaande kaders te leren denken en werken.

Thema's

De leerlijnen van Cultuuronderwijs op zijn Haags bevatten materiaal voor acht disciplines. Deze zijn samengesteld aan de hand van vier thema’s, die passen bij de leeftijd en ontwikkeling van leerlingen.

Projectsamenvattingen

Projectsamenvattingen Muziek