Urban Lab in Laaktheater

Op woensdagmiddag bruiste Laaktheater van het leven. In alle hoeken en gaten van het theater maken kinderen van verschillende basisscholen in Laak muziek, theater, kunst of dans. Onder begeleiding van professionele kunstdocenten ontdekken zij hun eigen kracht en talent.

Laaktheater is kunst en cultuur dichtbij met een maatschappelijke insteek. Als theater in stadsdeel Laak zijn wij het theater om de hoek met kunstlessen en prachtige voorstellingen. Op de woensdagmiddag hebben wij het kunstlessenaanbod Urban Lab. Urban Lab dat bestaat uit theater-, muziek-, dans-, en beeldende kunstlessen afgewisseld met theatervoorstellingen.

Elke week kwamen rond de 60 kinderen uit Laak om 13.00 uur naar Laaktheater. Zij werden door ons team, bestaande uit medewerkers en vrijwilligers uit Laak, ontvangen met een warme gezonde maaltijd. We eten met elkaar en daarna is het tijd voor kunst en cultuur!

We bieden met Urban Lab een veilige plek om je te ontwikkelen op allerlei vlakken. Het Urban Lab-onderwijs is veel breder dan kunstlessen alleen: de sociaal emotionele ontwikkeling wordt gestimuleerd en we zijn een plek waar je buiten de grenzen van je culturele achtergrond jezelf kunt ontdekken.
In samenwerking met een aantal partners uit de wijk en uit Den Haag worden de lessen vormgegeven. Theater door Haags Theaterhuis, muziek door Siggi Florentina van haar eigen rapschool Go Hard, beeldend door Art-s-Cool en dans door Dansschool Beweigi.

Om zo veel mogelijk kinderen te bereiken werken we samen met een aantal scholen in Laak die met elkaar een naschools aanbod samenstellen. In het aanbod zit over het algemeen veel sport en Laaktheater is met het kunstaanbod hierin een goede aanvulling. 

Omdat op dit moment alle scholen dicht zijn gaan we een aantal kunstlessen digitaal aanbieden, aangevuld met voorstellingen en filmpjes via ons nieuwe kanaal: LaaktheaterThuis. Dit is een nieuw platform dat in ontwikkeling is zodat we in contact blijven met ons publiek. Elke woensdagmiddag zitten de kunstvakdocenten klaar om - als de techniek meewerkt - live sessies van hun kunstlessen te doen.