Zuiderstrandtheater | Momix

Opus Cactus

Momix behoort tot de internationale top van het acrobatische danstheater. Dansers met een perfecte lichaamsbeheersing, een sfeervol en kleurrijk lichtspel, prachtige decors, wonderlijke geluidseffecten: je komt werkelijk ogen en oren te kort bij de sprookjesachtige shows. Grote man achter het Amerikaanse gezelschap is choreograaf en artistiek leider Moses Pendleton, die al dik vijfendertig jaar de touwtjes in handen heeft.

De groep komt naar Nederland met een van de grote klappers uit hun repertoire: 'Opus Cactus', waarin met wuivende cactussen, kronkelende hagedissen en vuurdansers de ruige Amerikaanse woestijn tot leven komt. Hoe dat eruitziet? Alsof Salvador Dali, voordat hij de kwast in de verf doopte, door National Geographic heeft zitten bladeren.

"Weinig moderne theatermakers behalen het niveau van visuele schoonheid en theatrale magie dat Mr. Pendleton oproept", schreef The Wall Street Journal. Maar welke woorden je er ook op loslaat, Momix is en blijft toch een geval van seeing is believing. Dus vergeet niet om de trailer op de website te bekijken.

Voorafgaand aan de voorstelling vindt er een inleiding plaats. 

Praktische informatie
Datum: 2 november 2018
Tijd: 19.00-22.00 uur
Locatie: Zuiderstrandtheater, Houtrustweg 505
Maximum aantal deelnemers: 15

Ga voor meer informatie over inschrijving naar De Haagse Scholen.