Holland Dance

Uit met CultuurSchakel neemt je 29 november mee naar Holland Dance in Theater aan het Spui

Openingsavond van DanceAble #3

Holland Dance heeft de overtuiging dat dans voor iedereen is: voor professionals en amateurs, voor mensen mét en zónder fysieke of verstandelijke beperking, voor schoolkinderen evenzeer als voor ouderen in verzorgings- en verpleeg­tehuizen, en elke leeftijdscategorie daartussenin.

Op deze openingsavond van DanceAble #3 gaan jullie kijken naar 3 choreografieën. De eerste is Mixed Doubles waarin mensen met en zonder fysieke beperking samen dansen. Het laat zien dat dansers met een  beperking zich niet hoeven te laten beperken. De tweede choreografie is SUM van Jasper van Luijk en de avond wordt afgesloten met een creatie van Artist in residence-project van Axis Dance Company met dansers uit Polen en Nederland. Bij het samenstellen van Uit met CultuurSchakel zijn deze drie choreografieën nog in ontwikkeling maar dat het een bijzondere dansvoorstelling wordt, is wel duidelijk!

Holland Dance wil iedereen de kans bieden om te dansen, maar vooral ook de opvatting onderuithalen dat schoonheid in de dans gerelateerd zou zijn aan motorische volmaaktheid en perfecte lichamen. Immers, dansers met een beperking kunnen hun publiek evenzeer raken, ontroeren, verbazen en vermaken.

Voorafgaand aan de voorstelling vindt een inleiding plaats.

Praktische informatie
Datum: vrijdag 29 november 2019
Tijd: 19.00-22.00 uur
Locatie: Theater aan het Spui, Spui 187, Den Haag
Maximum aantal deelnemers: 15

Neem voor meer informatie over inschrijving contact op met de Haagsche Schoolvereeniging.