Het Nationale Theater

Uit met CultuurSchakel neemt je 20 februari mee naar 'Othello' door Het Nationale Theater in de Koninklijke Schouwburg

Een eigenzinnige bewerking van Shakespeares Othello, confronterend en met een vleugje humor die wegens succes in reprise wordt genomen.

De regie is in handen van Daria Bukvić  en in haar versie staat racisme centraal: hoe gaat een witte wereld om met het succes van een zwarte man? Een spannende voorstelling waarin wordt gespeeld op het scherpst van de snede De strakke regie en de aandacht voor de subtiele fysiek van de karakters veroorzaakt lach en lucht waar ze kunnen.

De spanning van de voorstelling blijft hem zitten in de oorsprong: in de valse retoriek van Jago en de val voor de jaloezie door Othello. Jago is in deze voorstelling een lekker venijnige rol die ijzersterk wordt neergezet door Rick Paul van Mulligen. De oude taal van Shakespeare wordt door geen enkele acteur zo naar het hier en nu getrokken als door hem. Iedere zin is werkelijk puur genieten. Werner Kolf speelt een kalme Othello die, met name in het tweede bedrijf, bij lange na niet het wilde gedrag vertoont dat zijn omgeving hem probeert toe te schrijven. 

Het decor opgebouwd uit een stalen framewerk van vlaggen, loopt in een fuik naar achteren weg. Zo kijkt het publiek als het ware letterlijk in een koker. Een krachtig beeld bij de visie van de voorstelling. De spiegels op de vloer symboliseren de spiegel die het publiek wordt voorgehouden.

Voorafgaand aan de voorstelling is er een inleiding.

Praktische informatie
Datum: donderdag 20 februari 2019
Tijd: 19.00-22.00 uur
Locatie: Koninklijke Schouwburg, Korte Voorhout 3, Den Haag
Maximum aantal deelnemers: 10

Ga voor meer informatie over inschrijving naar SCOH.