Primair onderwijs

Steeds meer scholen maken er werk van om cultuuronderwijs integraal onderdeel te laten uitmaken van het schoolplan en kiezen cultuurbezoeken die hierbij aansluiten.

Een team van cultuurcoaches ondersteunt het primair en voortgezet onderwijs en culturele aanbieders in de stad. Van beleid tot activiteiten, van teamtrainingen tot advies, de cultuurcoaches leveren maatwerk voor jouw school of culturele instelling.

Voor de school
Elke school heeft een vaste contactpersoon. Cultuurcoaches helpen bij het ontwikkelen en opstellen van een schoolvisie op cultuuronderwijs en kunnen adviseren over activiteiten die daarbij aansluiten en de structurele verankering hiervan. Gezamenlijk maken school en coach een plan voor hoe het traject van advies en ondersteuning eruit ziet.

Voor de culturele aanbieder
Coaches adviseren culturele aanbieders en kunstvakdocenten op maat zodat hun aanbod goed aansluit bij de vraag van scholen en/of de projecten van Cultuuronderwijs op zijn Haags. Gezamenlijk kijken aanbieder en coach naar een optimale aansluiting bij de wens van de school en brengen zij aanbieders in contact met icc’ers, waarbij de vraag van de school centraal staat.

Een mogelijkheid om cultuuronderwijs integraal onderdeel te laten uitmaken van het schoolplan zijn de leerlijnen van Cultuuronderwijs op zijn Haags (COH), waar de activiteiten in Vonk bij kunnen aansluiten.

Kunstenaar in de klas en Doe-activiteiten maken deel uit van het Vonk-aanbod, omdat zij op maat van je school en je klas kunnen aansluiten bij COH. Kunstenaars en vakdocenten komen in je klas enthousiast over hun vak vertellen of een les geven, of je bezoekt een podium- of andere instelling voor een workshop of een kijkje achter de schermen. De Haagse subsidie geldt niet voor deze activiteiten.

Lees meer over Inschrijven voor activiteiten uit Vonk.

 

Wil je op de hoogte blijven van kunst & cultuur in Den Haag? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrieven.