Zuiderstrandtheater

Uit met CultuurSchakel neemt je 17 oktober mee naar 'Holland & Le Chat Noir' door het Scapino Ballet Rotterdam

Scapino Ballet Rotterdam danst Holland & Le Chat Noir van Ed Wubbe, twee topstukken van een van de succesvolste Nederlandse choreografen in één voorstelling. Hiermee viert Scapino Ballet Rotterdam het 25-jarig jubileum van Ed Wubbe als artistiek directeur.
Zijn gepassioneerde en innovatieve dansstukken spreken een groot publiek tot de verbeelding. In een grootse enscenering weten de dansers met kleine, menselijke emoties het publiek te raken. 

Alleen al het toneelbeeld van Holland is adembenemend, met een oer-Hollandse wolkenlucht in de stijl van Van Ruysdael en dansers in 17e-eeuwse kostuums.

Holland gaat terug naar de gouden eeuw, naar de kiem van de Hollandse identiteit. Met strakke groepsstukken, doorkruist met opzwepende, vrije solo’s, laat de choreografie op magistrale wijze ons dubbele gezicht zien. Nederland als de natie van de vrije koopman en de strenge dominee.

In Le Chat Noir komt het gelijknamige – en roemruchte – Parijse theatercafé rond 1900 opnieuw tot leven in een bruisende mix van muziek, dans, en variété. Achter de flamboyante artiesten en de glans van het theaterleven schuilt ook eenzaamheid en vergane glorie. Bruisende operettemuziek en een nieuwe versie van de cancan worden afgewisseld met hartverscheurende solo’s op muziek van Brel en Piaf.

Er is een inleiding voorafgaand aan de voorstelling.

Praktische informatie
Datum: donderdag 17 oktober 2019
Tijd: 19.00-22.00 uur
Locatie: Houtrustweg 505, Den Haag
Maximum aantal deelnemers: 15

Ga voor meer informatie over inschrijving naar De Haagse Scholen.