Paard

Uit met CultuurSchakel neemt je 30 oktober mee naar: Sioen plays ‘Paul Simon’s Graceland’ in het Paard

In 1986 schreef Paul Simon geschiedenis met zijn legendarische album Graceland, waarin hij met een selectie Zuid-Afrikaanse muzikanten een unieke sound vol Afrikaanse ritmes neerzette. Die sfeer en sound worden zonder meer geëvenaard door singer-songwriter Sioen, die met zijn live concert ‘Sioen plays Graceland’ een ijzersterke interpretatie van het oorspronkelijke album neerzet.

Sioen reisde in 2007 voor Oxfam naar Soweto, op zoek naar plaatselijk muzikaal talent. Het resultaat: een overweldigende interculturele blend van stijlen en ritmes; precies wat Paul Simon meer dan dertig jaar geleden voor ogen had met zijn tot de verbeelding sprekende project, dat de Afrikaanse muziek wereldwijd een gezicht gaf.

Sioen’s Graceland revival is een waardig eerbetoon aan de kwaliteiten van Paul Simon. Dat kan ook niet anders met de verzameling talent die hij hiervoor bijeenbracht, met onder andere de backing vocals uit Soweto en percussionist N’Faly Kouyaté uit Guinea, bekend van het Afro Celt Sound System.

Nu op tournee door Nederland met de grote songs van Graceland, zoals ‘You can call me All’, ‘Diamonds on the soles of her shoes’ en ‘Under African skies’.

Graceland is op indrukwekkende wijze herboren!

Voorafgaand aan het concert vinden een inleiding en rondleiding plaats.

Praktische informatie
Datum: woensdag 30 oktober 2019
Tijd: 19.00 uur
Locatie: Prinsegracht 12, Den Haag
Maximum aantal deelnemers: 10

Ga voor meer informatie over inschrijving naar SCOH.