Jurylid Thomas Nondh

Thomas is fotograaf en woont in Den haag. Hij studeerde hier aan de kunstacademie en fotografeert momenteel voor verschillende kranten, zoals de Volkskrant, NRC Handelsblad, maar ook voor magazines en reclamebureaus. Naast zijn werk als fotograaf geeft hij ook les bij het Kunstmuseum, Nest, Huis van het Boek en het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Leuk om te weten is dat de kat van Thomas en zijn vrouw Nelleke, eveneens jurylid, de naam Sushi heeft en vaak een rolletje speelt in zijn foto’s. 

Thomas is gek op kinderboeken en heeft zelf in 2016 zijn eigen fotografisch kinderboek uitgebracht genaamd De olifant die niet wist of hij verdwaalt was. Zijn favoriete kinderboeken zijn De Boomhut van Marije Tolman en Schapen tellen van Hans van der Meer. Ook stripboeken met superhelden leest hij graag.

Waar hij als jurylid op gaat letten, is of er veel vrijheid en fantasie is gebruikt. Natuurlijk gaat hij bij de ingezonden tekeningen letten op kleurrijke illustraties en kijken hoe deze passen in het verhaal.

Bekijk hier een filmpje van een fotoworkshop van Thomas.