Leernetwerk Muziek

27 oktober | Voor iedereen die muziekles geeft in het basisonderwijs organiseert CultuurSchakel op 27 oktober het leernetwerk Muziek. Zowel mensen met, als zonder professionele vakopleiding zijn welkom.

Onderwerp: Vakoverstijgend werken vanuit muziek
Locatie:
Nutshuis

Gast: Wolf Brinkman (School of Sleeping Dogs)
“In de klas zijn taal en rekenen doelen, in de kunsten zijn het middelen.”

Inhoud
Wolf Brinkman, kunstenaar-docent, neemt ons mee in zijn visie op vakoverstijgend werken vanuit muziek. Zie de bijlage “Workshop Muziek van rollende stenen“. Op basis van zijn ervaringen geeft hij ideeën en tips om dit vorm te geven in het primair onderwijs.

Tip: Voorafgaand aan deze bijeenkomst verzorgde Wolf op 21 april tijdens de Haagse Cultuuronderwijs Dag een sessie over de waarde van vakoverstijgend werken vanuit kunstvakken in het algemeen. Deze bijeenkomst is ook online terug te kijken.

Programma
13.00 Inloop met koffie/thee en broodje
13.30 - 14.15 Programma leernetwerkmuziek-intern
14.30 - 16.00 Programma met Wolf Brinkman
16.00 Informele uitwisseling met hapje en drankje tot 16.30

Laat via dit inschrijfformulier weten of je komt. Vanwege de coronamaatregelen is het aantal plaatsen voor fysieke deelname beperkt. Bij over-inschrijving krijgen vaste deelnemers van het leernetwerk voorrang. Alle andere inschrijvers kunnen online deelnemen vanaf 14.30. Reageer dus tijdig.

Het Nutshuis zal controleren op de testen voor toegang/coronacheck. Mocht je daarom liever online aansluiten vanaf 14.30, noteer dat dan op het inschrijfformulier onder ‘opmerkingen’.

Stuur deze uitnodiging gerust door naar geïnteresseerde collega’s. 

Ook mensen die niet aanwezig waren bij de voorgaande bijeenkomsten zijn welkom.

Heb je vragen, ideeën of wil je alvast meer informatie? Neem contact met ons op:
Coby Wisse, cobywisse@cultuurschakel.nl 06 46941024

Ben je verhinderd of wil je geen informatie meer ontvangen over dit leernetwerk, dan kun je ook dat aangeven op het inschrijfformulier.

Over het Leernetwerk Muziek

Dit leernetwerk is bestemd voor iedereen die muziekles geeft in het basisonderwijs. Zowel mensen met, als zonder muziekvakopleiding zijn welkom, want juist het leren van elkaar staat centraal.

In doelgerichte werkvormen, wissel je kennis en ervaring uit, doe je inspiratie op en leer je van elkaar, over onderwerpen die jij als deelnemer aandraagt.

Het leernetwerk komt ten minste twee keer per jaar op woensdagmiddag bij elkaar. Op verzoek van deelnemers kunnen extra bijeenkomsten worden gepland voor een kleinere groep, om een specifiek onderwerp te onderzoeken of verdiepen.

CultuurSchakel faciliteert de bijeenkomsten door middel van:

  • Een vooraf vastgestelde agenda, op basis van wensen en behoeftes van de deelnemers.
  • Inhoudelijke en praktische ondersteuning bij de voorbereiding en uitvoering.
  • Relevante informatie over Haagse en landelijke ontwikkelingen.

Geef je muziekles in diverse groepen van het primair onderwijs en wil je je blijven ontwikkelen op muziekgebied? Word dan deelnemer.

Vorige bijeenkomsten Leernetwerk Muziek

CultuurSchakel volgt de maatregelen van het RIVM en heeft een coronaprotocol opgesteld voor de deelname aan cursussen en workshops.