Het Nationale Theater

Uit met CultuurSchakel neemt je op 24 februari 2022 mee naar Het Nationale Theater

Toneelgroep Oostpool | Edward II – The Gay King
tekst Christopher Marlowe | regie Charli Chung

Edward is jong en eigenwijs. Hij wordt gekroond tot koning, maar al snel wordt duidelijk dat Edward niet geïnteresseerd is in politiek. Hij wil liefde! Genot! Passie! Geen macht, moraal of plicht. Met de kroon op zijn hoofd stort hij zich in wat hem al zijn leven lang onthouden is. Tot woede van zijn echtgenote en hofhouding heeft hij een affaire met een mannelijke onderdaan. Terwijl alle ogen op hem gericht zijn, lijkt Edward met zijn keuze voor liefde en seks de politieke en wereldlijke ontwikkelingen buiten te sluiten.

Het is zwaar om niet aan verwachtingen te voldoen, maar nog ondragelijker als je liefde wordt bestraft. Is de jonge en tegendraadse Edward gedwongen te kiezen tussen liefde en politiek? Sluiten zij elkaar uit? Of zijn ze te combineren in één mens?
Een koningsdrama over een koppig en levenslustig mens dat het leven viert tot de uiterste consequentie.

Sexy en flamboyant koningsdrama  Regisseur Charli Chung maakt een eigenzinnig kostuumdrama gebaseerd op Christopher Marlowe’s koningsdrama Edward II en de homo-erotische sonnetten van William Shakespeare. Waar Shakespeare in de 16e eeuw homoseksualiteit nog verstopte, bracht Marlowe met Edward II een van de eerste volwaardige homoseksuele personages ten tonele. Na het zeer goed ontvangen Don Caravaggio (nominatie BNG Bank Theaterprijs 2019) en zijn bewerking van Oscar Wildes De Profundis (2021) zet Chung opnieuw zijn tanden in een historisch personage.

Foto: Marijke de Gruyter & Nicolien de Jong

Praktische informatie
Datum: donderdag 24 februari 2022
Tijd: aanvang 20.15 uur; aanwezig 19.15 uur
Locatie: Spui 187
Maximum aantal deelnemers: 15

Meer informatie: De Haagse Scholen