Holland Dance

Uit met CultuurSchakel neemt je op 18 februari 2022 mee naar Holland Dance in Amare

‘De grootste danser van zijn generatie’. Die bijnaam kreeg Cubaan Carlos Acosta in de jaren dat hij bij het Britse Royal Ballet danste en als gastsolist over de hele wereld optrad. Inmiddels heeft Acosta afscheid van het balletpodium genomen, maar hij treedt nog altijd op in het eigentijdse dansrepertoire en leidt daarnaast twee vooraanstaande gezelschappen: het Birmingham Royal Ballet en het door hemzelf opgerichte, unieke Acosta Danza. Uniek omdat Cuba de inspiratiebron is van álles wat het gezelschap doet en laat zien.

De getalenteerde dansers zijn allen Cubanen, het gezelschap biedt kansen aan zowel bekende als jonge Cubaanse choreografen en de internationale choreografen die Acosta uitnodigt, wordt gevraagd om zich door de Cubaanse cultuur te laten inspireren. Acosta Danza vierde inmiddels successen door heel Europa, Amerika en Azië, maar het is voor het eerst dat de groep nu in Nederland te zien is.

Het programma telt twee premièreballetten van Cubaanse choreografen: Hybrid van Norge Cedeño Raffo en Liberto van Raúl Reinoso. Het laatste werk onderstreept in een mix van fictie, mythologie en werkelijkheid het recht van ieder individu om zijn eigen pad te kiezen, en vormt daarmee een aanklacht tegen voorbije én moderne vormen van slavernij.

Choreograaf Alexis Ferández, deelt in zijn De Punta a Cabo, gemaakt voor het complete dansersensemble, zijn gedachtes en gevoelens over het huidige Havana. Dit tegen de achtergrond van de beroemde Malecón-boulevard, waar alle facetten van het Cubaanse leven voel- en zichtbaar zijn.

Meer over de voorstelling

Praktische informatie
Datum: vrijdag 18 februari 2022
Tijd: 20.15 uur (aanwezig: 19.20 uur)
Locatie: Amare, Spuiplein 150
Maximum aantal deelnemers: 15

Meer informatie: HSV.