De groene woestijn NIEUW

Museon

Interdisciplinair


www.museon.nl

Voedsel verbouwen in verdroogde woestijngrond? Ja dat kan!

Wat zegt buienradar over de buien in de Sahel? Die actuele gegevens vergelijken we met die van Nederland. Verwoestijning/verdroging is een gevolg van ‘verkeerd’ menselijk handelen en klimaatverandering. Het veroorzaakt hongersnood en armoede. Een boer aan de rand van de woestijn ontdekte een eenvoudige manier, met grote impact, die zijn kale en droge akkergrond weer vruchtbaar maakte.

Na een introductie over de problemen die boeren, en planten, in droge gebieden hebben, starten de leerlingen met experimenteel onderzoek: hoe kan een zaadje toch ontkiemen in droge grond? Heeft een regendans zin? Probleem na probleem tackelen ze door creatief denken en hun ideeën te testen. Welke groep lukt het als eerste een boom te laten groeien in de woestijn?

Leerdoel: De leerlingen leren oplossingsgericht denken over grote wereldproblematiek: tegen gaan van honger en armoe door verwoestijning. Ze zetten hun creativiteit in ervaren dat kleine veranderingen soms grote positieve gevolgen hebben.

Aanbieder
Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag Den Haag
www.museon.nl

Neem contact op met
Marjolijn Janssen
070-3381463
educatie@museon.nl

Informatie
Locatie:
op locatie
Prijs:
€55 p/grp
Capaciteit:
30 lln
Duur:
Onderwijs:
Primair
Voorschool Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8
Voortgezet
Praktijkonderwijs PO 1 PO 2 PO 3 PO 4 Vmbo VMBO 1 VMBO 2 VMBO 3 VMBO 4 Havo HAVO 1 HAVO 2 HAVO 3 HAVO 4 HAVO 5 Vwo VWO 1 VWO 2 VWO 3 VWO 4 VWO 5 VWO 6
Speciaal
Schooltijdaanbod van Museon
Cultureel erfgoed
Museon
Beeldende kunst
Museon
Cultureel erfgoed
Interdisciplinair
Museon