Poetry Battle - De Schooldichter (PO)

Huis van Gedichten

Literatuur


www.huisvangedichten.nl

In het schooljaar 2016-2017 begon een bijzondere traditie: De Schooldichter, gekozen via een heuse Poetry Battle.

Dit project is zeer geschikt als aanbod binnen zowel de Kinderboekenweek als de Nationale Voorleesdagen en de Kinderjury! 

De Schooldichter start met een poëzietraject van zes lessen. De planning en tijdspanne zijn naar keuze. Na de zes lessen volgt er een spannende Poetry Battle: welke leerling schrijft de mooiste gedichten en verdient de titel Schooldichter? Deze schooldichter dingt – samen met de Schooldichters uit de andere deelnemende scholen uit Den Haag – mee naar de titel Junior Stadsdichter Den Haag.

Het Schooldichterproject sterkt via poëzie het zelfvertrouwen van leerlingen. Leerlingen leren reflecteren, communiceren en analyseren en durven zichzelf en hun zelf geschreven werk te presenteren. De Schooldichter ontvangt na afloop van het traject een persoonlijk certificaat.

De Schooldichter is een uniek project voor ambitieuze scholen die zich willen profileren op taalgebied. Wat De Schooldichter zo leuk maakt is het eindresultaat: leerlingen vanuit heel Den Haag hebben via poëzie een stem gegeven aan wat hen bezighoudt. Dit is bijzonder voor zowel de leerlingen, de school als de stad.

De gekozen Schooldichters van alle deelnemende scholen in Den Haag dingen mee naar de titel Junior Stadsdichter Den Haag. Zij nemen deel aan twee masterclasses. Eén masterclass richt zich op het schrijven van poëzie, de andere op presentatietechnieken, waar de schooldichters leren hoe zij zelfverzekerd hun gedicht voor kunnen dragen.

De Junior Stadsdichter zal in de buurt van mei, worden gekozen tijdens de Poetry Battle. De Junior Stadsdichter wint persoonlijke begeleiding van Huis van Gedichten bij het schrijven en presenteren van nieuwe teksten, een officieel certificaat, én mag bij bijzondere Haagse gelegenheden en evenementen van Huis van Gedichten voordragen.

Aanbieder
Huis van Gedichten
De Constant Rebecqueplein 20b
2518RA Den Haag
www.huisvangedichten.nl

Neem contact op met
Malou Osendarp
0707370029
malou@huisvangedichten.nl

Informatie
Locatie:
op school
Prijs:
€350 p/grp
Capaciteit:
30 lln
Duur:
300 minuten
Onderwijs:
Primair
Voorschool Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8
Voortgezet
Praktijkonderwijs PO 1 PO 2 PO 3 PO 4 Vmbo VMBO 1 VMBO 2 VMBO 3 VMBO 4 Havo HAVO 1 HAVO 2 HAVO 3 HAVO 4 HAVO 5 Vwo VWO 1 VWO 2 VWO 3 VWO 4 VWO 5 VWO 6
Speciaal
Schooltijdaanbod van Huis van Gedichten
Literatuur
Huis van Gedichten
Literatuur
Huis van Gedichten