Duik in de duinen

Museon

Cultureel erfgoed, Interdisciplinair


www.museon.nl

Uniek project in samenwerking met Dunea en Staatsbosbeheer, bestaande uit een museumles en een educatieve wandeling in de duinen

Onze duinen zijn niet alleen belangrijk voor water, maar ook als bescherming tegen de zee. Daarnaast is het een fijne plek voor recreatie en biedt het ruimte aan dieren en planten.

De leerlingen ontdekken wat de duinen precies zijn, hoe ze ontstaan en waar mensen de duinen voor gebruik(t)en. In het project en de bijbehorende opdrachten staan de volgende thema’s centraal: water, verdediging, landbouw en recreatie. Aan het eind krijgt elke groep een kwartetspel mee voor op school.

In de week na het museumbezoek volgt de verdiepende les in de natuur. Hierbij ontdekken de leerlingen wat er in de duinen allemaal te vinden is, van vroeger en nu.

Kosten

De kosten voor dit gehele project bedragen € 110,00 per groep. Eventueel busvervoer van en naar beide locaties (Museon en duinengebied Meijendel) kost € 7,50 per leerling. Dit project is alleen mogelijk in de periodes september/oktober/november en maart/april/mei.

Lesdoel: De leerlingen maken kennis met de duinen en het ontstaan en de vorming daarvan. Ze ontdekken hoe de mensen vroeger en nu de duinen hebben gebruikt en wat je daar nu nog van kunt terugzien.

Aanbieder
Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag Den Haag
www.museon.nl

Neem contact op met
Marjolijn Janssen
070-3381463
educatie@museon.nl

Informatie
Locatie:
op locatie
Prijs:
€110 p/grp
Capaciteit:
30 lln
Duur:
Onderwijs:
Primair
Voorschool Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8
Voortgezet
Praktijkonderwijs PO 1 PO 2 PO 3 PO 4 Vmbo VMBO 1 VMBO 2 VMBO 3 VMBO 4 Havo HAVO 1 HAVO 2 HAVO 3 HAVO 4 HAVO 5 Vwo VWO 1 VWO 2 VWO 3 VWO 4 VWO 5 VWO 6
Speciaal
Schooltijdaanbod van Museon
Cultureel erfgoed
Interdisciplinair
Museon
Cultureel erfgoed
Museon
Cultureel erfgoed
Museon