Hier, op deze plek - Armando

Beeldende kunst, Literatuur


www.huisvangedichten.nl

Leerlingen maken een eigen landschap en schrijven zintuigelijke poëzie over een plek waar iets is gebeurd (positief of negatief).

Hier, op deze plek Armando Leerlingen maken een eigen landschap en schrijven zintuigelijke poëzie over een plek waar iets is gebeurd (positief of negatief). Hierbij krijgen de levenloze objecten van de plek een stem en worden gebruikt als metafoor voor emoties. Armando (Amsterdam, 1929) is één van Nederlands meest veelzijdige kunstenaars. Als kind was hij getuige van de Tweede Wereldoorlog waardoor hij gefascineerd raakte door de donkere kant van de mens ‘In de oorlog balt alles samen, alles wordt scherp’. Zijn thema is niet de oorlog, maar de mechanismen van geweld en schuld, consequenties en de tragiek van het menselijk bestaan. Hij heeft vele prijzen gewonnen en blijft creëren; hij verwerkt zijn gedachtegoed in meerdere disciplines. Hij is schilder, tekenaar, beeldhouwer en keramist, maar ook schrijver, filmer en theatermaker.

Aanbieder
Huis van Gedichten
De Constant Rebecqueplein 20b
2518 RA Den Haag
www.huisvangedichten.nl

Neem contact op met
Malou Osendarp
070 737 00 29
malou@huisvangedichten.nl

Informatie
Locatie:
op school
Prijs:
€120 p/lln
Capaciteit:
30 lln
Duur:
120 minuten
Onderwijs:
Primair
Voorschool Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8
Voortgezet
Praktijkonderwijs PO 1 PO 2 PO 3 PO 4 Vmbo VMBO 1 VMBO 2 VMBO 3 VMBO 4 Havo HAVO 1 HAVO 2 HAVO 3 HAVO 4 HAVO 5 Vwo VWO 1 VWO 2 VWO 3 VWO 4 VWO 5 VWO 6
Speciaal
Subsidie:
Nee
Schooltijdaanbod van Huis van Gedichten
Literatuur
Huis van Gedichten
Literatuur
Huis van Gedichten
Literatuur
Huis van Gedichten