iSocial

Laaktheater

Mediacultuur, Theater

iSocial vertelt het verhaal van drie jongeren die hun weg proberen te vinden in de wereld van internet en sociale media.

Jongeren worden dagelijks verleid om hun hele leven bloot te geven op het internet.  

Via WhatsApp, Facebook en Twitter houden ze de hele wereld op de hoogte. De Sociale Media zijn een onderdeel van hun leven. De grens tussen echt en virtueel contact vervaagt. Wat zet je op Facebook en wat niet? Voeg je alleen je vrienden toe of ook mensen die je niet kent? Wat doe je als iemand op WhatsApp vraagt of je je borsten wilt laten zien? Hoe weet je zeker dat iemand is wie hij zegt te zijn? En wie ben je zelf op internet?

Een voorstelling in de klas over spannende kanten, maar ook de gevaren die internet en sociale media met zich meebrengen. In de veilige sfeer van het klaslokaal worden de leerlingen uitgedaagd na te denken over de thema’s van de voorstelling: cyberpesten, vriendschap, sociale media, privacy, intimiteit, identiteit en grenzen stellen.


Na de voorstelling vindt onder leiding van de acteurs een nabespreking plaats waarin aan de hand van stellingen en interactief theater de thema's besproken worden en inzichtelijk worden gemaakt. Hierdoor worden de leerlingen aan het denken gezet over de manier waarop ze met internet, sociale media en hun eigen grenzen willen omgaan.

Waarom Laaktheater voor deze voorstelling kiest: Leerlingen worden met deze voorstelling aan het denken gezet over de manier waarop ze met sociale media om gaan en wat voor informatie zij prijs willen geven over zichzelf.

Thema's: sociale media, privacy, cyberpesten
Speelperiode: oktober 2016 t/m april 2017
Prijs: € 680,- voor 1 voorstelling, € 1080,- voor 2 voorstellingen (excl. BTW en reiskosten)

 

Aanbieder

Neem contact op met

Informatie
Locatie:
op school
Prijs:
€680 p/act
Capaciteit:
60 lln
Duur:
Onderwijs:
Primair
Voorschool Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8
Voortgezet
Praktijkonderwijs PO 1 PO 2 PO 3 PO 4 Vmbo VMBO 1 VMBO 2 VMBO 3 VMBO 4 Havo HAVO 1 HAVO 2 HAVO 3 HAVO 4 HAVO 5 Vwo VWO 1 VWO 2 VWO 3 VWO 4 VWO 5 VWO 6
Speciaal