Kastelen bouwen

Museon

Cultureel erfgoed


www.museon.nl

De techniek van de Middeleeuwen. Bij de tijdelijke tentoonstelling ‘Ridders en kastelen, een nieuwe kijk op de middeleeuwen’ t/m augustus 2018

Waarom werden er eigenlijk kastelen gebouwd en hoe zagen ze er precies uit? De leerlingen leren over de belangrijke kenmerken van een kasteel zoals een slotgracht, een ophaalbrug en een donjon. Met deze kennis gaan de leerlingen aan de slag.

Bij het bouwen van een kasteel komt heel wat techniek kijken. De leerlingen maken kennis met een aantal belangrijke bouwtechnieken die in de middeleeuwen werden gebruikt.  Daarna gaan ze zelf aan de slag en bouwen ze in groepjes hun eigen kasteel. Het eindresultaat mag natuurlijk op de foto worden gezet.

Lesdoel: De leerlingen maken kennis met de middeleeuwse cultuur en krijgen spelenderwijs interesse voor mechanica en bouwtechniek. Ze leren het hanteren van evenwicht en draagkracht en begrijpen eenvoudige mechanische apparaten.

Aanbieder
Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
www.museon.nl

Neem contact op met
Marjolijn Janssen
070 338 14 63
educatie@museon.nl

Informatie
Locatie:
op locatie
Prijs:
€60 p/grp
Capaciteit:
32 lln
Duur:
75 minuten
Onderwijs:
Primair
Voorschool Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8
Voortgezet
Praktijkonderwijs PO 1 PO 2 PO 3 PO 4 Vmbo VMBO 1 VMBO 2 VMBO 3 VMBO 4 Havo HAVO 1 HAVO 2 HAVO 3 HAVO 4 HAVO 5 Vwo VWO 1 VWO 2 VWO 3 VWO 4 VWO 5 VWO 6
Speciaal
Schooltijdaanbod van Museon
Interdisciplinair
Museon
Cultureel erfgoed
Museon
Cultureel erfgoed
Museon