Klimaatstudio

Museon

Cultureel erfgoed, Mediacultuur


www.museon.nl

De gevolgen van klimaatverandering ver weg maar ook in Nederland

De wereld begrijpen en verbeteren, vraagt dat je je kunt verplaatsen in andere mensen. In onze ‘televisiestudio’ maken de leerlingen een uitzending over klimaatverandering. Hoe gaan mensen wereldwijd om met droogte, hoosbuien en een stijgende zeespiegel?  

De leerlingen bereiden zich voor met informatie op de tablets, met voorwerpen en maquettes en ontdekken de impact van klimaatverandering op het dagelijks leven van gewone mensen. Begrippen zoals broeikaseffect, gletsjersmelt en zeespiegelstijging komen aan de orde. Na hun onderzoek presenteert elk groepje hun nieuwitem aan de klas in de televisiestudio. De televisieshow wordt compleet gemaakt met een presentator, een grote camera en jingles! “...3, 2, 1... de uitzending start NU!”

Lesdoel: De leerlingen ontdekken wat klimaatverandering is en wat het betekent voor het dagelijks leven van gewone mensen. De leerlingen ontdekken welke verschillen en overeenkomsten er zijn tussen hun eigen leefwereld en die van anderen.

Aanbieder
Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag Den Haag
www.museon.nl

Neem contact op met
Marjolijn Janssen
070-3381463
educatie@museon.nl

Informatie
Locatie:
op locatie
Prijs:
€55 p/grp
Capaciteit:
30 lln
Duur:
Onderwijs:
Primair
Voorschool Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8
Voortgezet
Praktijkonderwijs PO 1 PO 2 PO 3 PO 4 Vmbo VMBO 1 VMBO 2 VMBO 3 VMBO 4 Havo HAVO 1 HAVO 2 HAVO 3 HAVO 4 HAVO 5 Vwo VWO 1 VWO 2 VWO 3 VWO 4 VWO 5 VWO 6
Speciaal
Schooltijdaanbod van Museon
Interdisciplinair
Museon
Cultureel erfgoed
Museon
Theater
Museon