Laat je tanden zien!

Museon

Cultureel erfgoed


www.museon.nl

Kaken en gebitten van mensen en dieren bekijken

Alle kinderen hebben te maken met 'wisselen'. Ze krijgen een blijvend gebit. Maar waarom hebben mensen en dieren een gebit? Heb je wel eens een leeuw zien dreigen of een aap zien grijnzen? Met het laten zien van je gebit geef je uitdrukking aan je gevoelens. Daarbij kan het zien van tanden, bijvoorbeeld grote scherpe tanden, bij jou ook gevoelens oproepen.

Je gebit is van levensbelang, ook voor het eten van voedsel. Maar waarom zijn ze verschillend: scherp en puntig of juist plat? Aan de hand van dierenkaken ontdekken de leerlingen de verschillende functies van tanden en kiezen. Vervolgens maken de leerlingen opdrachten waarbij ze echte dierentanden in handen krijgen, hun eigen gebit bestuderen en spelen met gezichtsuitdrukkingen.     

Lesdoel: Na deze museumles kennen de leerlingen de verschillende typen en functies van het gebit. En weten ze van de samenhang tussen het gebit gelaatsexpressie.

Aanbieder
Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag Den Haag
www.museon.nl

Neem contact op met
Marjolijn Janssen
070-3381463
educatie@museon.nl

Informatie
Locatie:
op locatie
Prijs:
€55 p/grp
Capaciteit:
30 lln
Duur:
Onderwijs:
Primair
Voorschool Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8
Voortgezet
Praktijkonderwijs PO 1 PO 2 PO 3 PO 4 Vmbo VMBO 1 VMBO 2 VMBO 3 VMBO 4 Havo HAVO 1 HAVO 2 HAVO 3 HAVO 4 HAVO 5 Vwo VWO 1 VWO 2 VWO 3 VWO 4 VWO 5 VWO 6
Speciaal
Schooltijdaanbod van Museon
Cultureel erfgoed
Museon
Cultureel erfgoed
Museon
Cultureel erfgoed
Museon