Een kleine revolutie - Lucebert

Literatuur


www.huisvangedichten.nl

Lucebert is dichter en schilder. Zijn werk is zowel monsterlijk als geniaal. Leerlingen maken hun eigen geniale monster in woord en beeld.

Een kleine revolutie Lucebert in woord en beeld Poëzie is schilderen met woorden. Vertalen wat je ziet in je fantasie en verbeelden wat je in woorden leest. Iedereen ziet en leest iets anders en dat is gruwelijk mooie inspiratie! Lucebert (Amsterdam, 1924 –1994) was dichter én schilder en een enorm creatief brein. Hij zat nooit stil, tekende en schreef met wat hij maar voor handen had. Pennen, verf en soms koffie. Lucebert zijn creaties worden vaak als monsterlijk omschreven, zijn scheppingen inspireren de leerlingen om hun eigen monster op de wereld te zetten. Ze schrijven een ‘imitatio gedicht’ naar Ik draai een kleine revolutie af. En verbeelden hun woorden in een driedimensionaal wezen. Leerlingen maken kennis met Lucebert, werken aan de creatieve vaardigheden, communiceren en kritisch denken in woord én beeld.

Aanbieder
Huis van Gedichten
De Constant Rebecqueplein 20b
2518 RA Den Haag
www.huisvangedichten.nl

Neem contact op met
Malou Osendarp
070 737 00 29
malou@huisvangedichten.nl

Informatie
Locatie:
op school
Prijs:
€120 p/grp
Capaciteit:
30 lln
Duur:
120 minuten
Onderwijs:
Primair
Voorschool Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8
Voortgezet
Praktijkonderwijs PO 1 PO 2 PO 3 PO 4 Vmbo VMBO 1 VMBO 2 VMBO 3 VMBO 4 Havo HAVO 1 HAVO 2 HAVO 3 HAVO 4 HAVO 5 Vwo VWO 1 VWO 2 VWO 3 VWO 4 VWO 5 VWO 6
Speciaal
Subsidie:
Nee
Schooltijdaanbod van Huis van Gedichten
Literatuur
Huis van Gedichten
Literatuur
Huis van Gedichten
Literatuur
Huis van Gedichten