Mini Media Academie les

Museon

Mediacultuur


www.museon.nl

Verander een website en bouw een robot

Leerlingen volgen tijdens de les twee workshops. In de workshop ‘X-Ray Goggles’ wordt leerlingen de beginselen van HTML bijgebracht. Ze passen zelf op een website een nieuwsbericht aan waardoor het lijkt of de website wordt gehackt. Bij de workshop ‘cubelets’ maken de leerlingen robots van verschillende soorten blokjes die allemaal een andere eigenschap hebben. Zodra de leerlingen dat door hebben, kunnen ze verschillende missies uitvoeren. Bijvoorbeeld een robot maken die automatisch stopt voor een voorwerp.
Na de les zijn leerlingen bewust van de mogelijkheden die cybercriminelen hebben om nep websites te maken en hebben ze inzicht in hoe machines (robots) werken.

Lesdoel: Leerlingen nemen actief deel aan media. Ze leveren een bijdrage in de creatie hiervan met het doel hun mediaontwikkeling goed te begeleiden, een kritische blik te ontwikkelen en hun wereldbeeld te verbreden.

Aanbieder
Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag Den Haag
www.museon.nl

Neem contact op met
Marjolijn Janssen
070-3381463
educatie@museon.nl

Informatie
Locatie:
op locatie
Prijs:
€75 p/grp
Capaciteit:
30 lln
Duur:
Onderwijs:
Primair
Voorschool Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8
Voortgezet
Praktijkonderwijs PO 1 PO 2 PO 3 PO 4 Vmbo VMBO 1 VMBO 2 VMBO 3 VMBO 4 Havo HAVO 1 HAVO 2 HAVO 3 HAVO 4 HAVO 5 Vwo VWO 1 VWO 2 VWO 3 VWO 4 VWO 5 VWO 6
Speciaal
Schooltijdaanbod van Museon
Cultureel erfgoed
Museon
Interdisciplinair
Museon
Cultureel erfgoed
Mediacultuur
Museon