Rare beesten

Museon

Cultureel erfgoed


www.museon.nl

Opgezette dieren, eng of niet?

Vind jij de opgezette dieren in het Museon eng? In de natuur worden de meeste dode dieren opgegeten, al blijven sommige dieren of delen ervan per ongeluk bewaard zoals botten van dinosaurussen. Soms wil je dode dieren en planten juist expres bewaren. Bijvoorbeeld om te gebruiken als leer voor schoenen of voor een verentooi.

We gaan het in deze museumles hebben over de vele verschillende manieren om dieren en planten te bewaren. En natuurlijk wordt daarbij ook het geheim van het prepareren onthuld.

Daarna zoeken de leerlingen in de tentoonstelling naar dieren en kledingstukken en kunnen zij met de opgedane kennis ontdekken hoe dieren en planten bewaard en gebruikt worden.

Lesdoel: Na deze museumles kennen de leerlingen de verschillende manieren van bewaren van dierlijke en plantaardige materiaal en weten ze toepassingen van het bewaren hiervan te noemen.

 

Aanbieder
Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag Den Haag
www.museon.nl

Neem contact op met
Marjolijn Janssen
070-3381463
educatie@museon.nl

Informatie
Locatie:
op locatie
Prijs:
€55 p/grp
Capaciteit:
30 lln
Duur:
Onderwijs:
Primair
Voorschool Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8
Voortgezet
Praktijkonderwijs PO 1 PO 2 PO 3 PO 4 Vmbo VMBO 1 VMBO 2 VMBO 3 VMBO 4 Havo HAVO 1 HAVO 2 HAVO 3 HAVO 4 HAVO 5 Vwo VWO 1 VWO 2 VWO 3 VWO 4 VWO 5 VWO 6
Speciaal
Schooltijdaanbod van Museon
Cultureel erfgoed
Museon
Cultureel erfgoed
Museon
Interdisciplinair
Museon