Ridders en kastelen NIEUW

Museon

Cultureel erfgoed


www.museon.nl

Ontdek en beleef de middeleeuwen. Bij de tijdelijke tentoonstelling ‘Ridders en kastelen, een nieuwe kijk op de middeleeuwen’ t/m augustus 2018

We gaan terug naar de donkere middeleeuwen, op zoek naar de uitvindingen die het leven van de mensen zouden gaan vernieuwen. Van de manieren waarop ridders vochten en jonkvrouwen woonden, tot verre reizen van handelaren, waanzinnig knappe technieken van ambachtslieden en wervelende muziek van rondreizende minstrelen.

Na een korte inleiding over deze personen en wat zij doen, bezoeken de leerlingen in groepjes de interactieve tentoonstelling. Ze bouwen bijvoorbeeld hun eigen kasteel en ontdekken waar elke ruimte voor diende, ze voelen hoe zwaar een ridderharnas was, leren middeleeuws dansen en maken hun eigen muziektrack met middeleeuwse instrumenten.

Lesdoel: De leerlingen ontdekken dat er naast ridders en kastelen nog meer begrippen horen bij de middeleeuwen. Ze leren dat de middeleeuwen ook een periode was van vernieuwingen en uitvindingen.

Aanbieder
Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag Den Haag
www.museon.nl

Neem contact op met
Marjolijn Janssen
070-3381463
educatie@museon.nl

Informatie
Locatie:
op locatie
Prijs:
€55 p/grp
Capaciteit:
30 lln
Duur:
Onderwijs:
Primair
Voorschool Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8
Voortgezet
Praktijkonderwijs PO 1 PO 2 PO 3 PO 4 Vmbo VMBO 1 VMBO 2 VMBO 3 VMBO 4 Havo HAVO 1 HAVO 2 HAVO 3 HAVO 4 HAVO 5 Vwo VWO 1 VWO 2 VWO 3 VWO 4 VWO 5 VWO 6
Speciaal
Schooltijdaanbod van Museon
Cultureel erfgoed
Museon
Cultureel erfgoed
Museon
Beeldende kunst
Museon