Schattenjacht

Museon

Cultureel erfgoed


www.museon.nl

Met een grote schatkaart raadsels oplossen bij de schatten van het Museon.

Het Museon heeft een heleboel schatten. Daar zijn we zuinig op en deze staan niet zomaar overal willekeurig in het museum. Ze staan geordend, groep bij groep en vaak in glazen kasten.

De leerlingen bekijken enkele prachtige schatten en maken een klein museum van deze schatten. Daarna krijgen zij een schatkaart met raadsels. Om die op te lossen gaan we wandelen door het Museon. De leerlingen ontdekken de verhalen bij de voorwerpen als ze de raadsels oplossen. Voor elk opgelost raadsel krijgen ze een sticker van een Museonschat, die op hun kaart hoort. Zo wordt langzaam de schatkaart compleet. Deze mogen ze natuurlijk meenemen naar school.

Lesdoel: Spelenderwijs ontdekken de leerlingen dat in het Museon veel verschillende en prachtige voorwerpen te vinden zijn met bijzondere verhalen. Plezier, ontdekken en doen staan voorop in deze museumles.

 

Aanbieder
Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag Den Haag
www.museon.nl

Neem contact op met
Marjolijn Janssen
070-3381463
educatie@museon.nl

Informatie
Locatie:
op locatie
Prijs:
€55 p/grp
Capaciteit:
30 lln
Duur:
Onderwijs:
Primair
Voorschool Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8
Voortgezet
Praktijkonderwijs PO 1 PO 2 PO 3 PO 4 Vmbo VMBO 1 VMBO 2 VMBO 3 VMBO 4 Havo HAVO 1 HAVO 2 HAVO 3 HAVO 4 HAVO 5 Vwo VWO 1 VWO 2 VWO 3 VWO 4 VWO 5 VWO 6
Speciaal
Schooltijdaanbod van Museon
Cultureel erfgoed
Museon
Mediacultuur
Museon
Mediacultuur
Museon