Steengoed, keigaaf!

Museon

Cultureel erfgoed


www.museon.nl

Wat kan je allemaal ontdekken en onderzoeken aan een steen?

Er zijn veel verschillende stenen en mineralen die je op allerlei manieren kan sorteren en onderzoeken. In de tentoonstelling vinden we een aantal stenen. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten? En waar komen stenen vandaan?

Vervolgens krijgen de leerlingen allemaal een steen om te onderzoeken. Zitten er kristallen of fossielen in? Hoe groot en zwaar is hij? Zijn er stenen die kunnen drijven of magnetisch zijn? Is de steen door de mens gemaakt of door de natuur? Tot slot delen de leerlingen hun bevindingen en zoeken manieren om de stenen te sorteren. Leerlingen leren in deze les waarnemen en eenvoudige onderzoekjes uitvoeren.  

Lesdoel: De leerlingen leren overeenkomsten en verschillen benoemen, op verschillende manieren sorteren en eenvoudige proefjes uitvoeren. Daarnaast komen ze in aanraking met de diversiteit aan stenen en mineralen op aarde.

Aanbieder
Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag Den Haag
www.museon.nl

Neem contact op met
Marjolijn Janssen
070-3381463
educatie@museon.nl

Informatie
Locatie:
op locatie
Prijs:
€60 p/grp
Capaciteit:
32 lln
Duur:
75 minuten
Onderwijs:
Primair
Voorschool Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8
Voortgezet
Praktijkonderwijs PO 1 PO 2 PO 3 PO 4 Vmbo VMBO 1 VMBO 2 VMBO 3 VMBO 4 Havo HAVO 1 HAVO 2 HAVO 3 HAVO 4 HAVO 5 Vwo VWO 1 VWO 2 VWO 3 VWO 4 VWO 5 VWO 6
Speciaal
Schooltijdaanbod van Museon
Interdisciplinair
Museon
Mediacultuur
Cultureel erfgoed
Museon
Cultureel erfgoed
Museon