Vang je eigen DNA!

Cultureel erfgoed, Interdisciplinair


www.museon.nl

CSI workshop over DNA van vroeger en nu. Bij tijdelijke tentoonstelling ‘Ötzi the iceman, onderzoek de mysterieuze ijsmummie’.

Bij de tijdelijke tentoonstelling ‘Ötzi the iceman, onderzoek de mysterieuze ijsmummie’ van oktober 2019 t/m september 2020. Je hebt vast wel eens gehoord van DNA. Maar wat is DNA nou precies? DNA is een code voor je lichaam. Het bepaalt hoe je haar gemaakt wordt, hoe je ogen eruitzien. Het zorgt ervoor dat jij bent wie jij bent. DNA is namelijk bij iedereen uniek. Ook in het lichaam van de 5000 jaar oude ijsmummie Ötzi is DNA terug te vinden. Wetenschappers hebben zijn DNA onderzocht en kwamen zo veel meer te weten over deze bijzondere man uit de Alpen. In de workshop gaan de leerlingen stap voor stap aan de slag om hun eigen DNA te vangen en zichtbaar te maken. Daarnaast gaan ze op onderzoek naar de vondst van Ötzi en ontdekken wie hij was en wat er met hem gebeurd is. Aan het einde van de workshop nemen de leerlingen hun eigen DNA in een mini-reageerbuisje mee naar huis. Lesdoel: De leerlingen leren wat DNA is en wat het in ons lichaam doet. Ze leren dat DNA na de dood in je lichaam aanwezig blijft en wat voor wetenschappelijk onderzoek hiermee gedaan kan worden.

Aanbieder
Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
www.museon.nl

Neem contact op met
Marjolijn Janssen
0703381463
educatie@museon.nl

Informatie
Locatie:
op locatie
Prijs:
€60 p/grp
Capaciteit:
32 lln
Duur:
55 minuten
Onderwijs:
Primair
Voorschool Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8
Voortgezet
Praktijkonderwijs PrO 1 PrO 2 PrO 3 PrO 4 Vmbo VMBO 1 VMBO 2 VMBO 3 VMBO 4 Havo HAVO 1 HAVO 2 HAVO 3 HAVO 4 HAVO 5 Vwo VWO 1 VWO 2 VWO 3 VWO 4 VWO 5 VWO 6
Speciaal
Subsidie:
Nee
Schooltijdaanbod van Museon
Interdisciplinair
Museon
Cultureel erfgoed
Museon
Cultureel erfgoed
Museon