Wilde dieren in Nederland

Museon

Cultureel erfgoed


www.museon.nl

Hoe overleven wilde dieren in Nederland?

In Nederland liggen de steden en natuurgebieden dicht tegen elkaar aan. Niet alleen de mensen hebben de ruimte nodig om te wonen, ook de wilde dieren hebben leefruimte nodig! 

Ja, in Nederland wonen wilde dieren. Alle dieren die geen huisdier zijn, zijn wild. Behalve de meer bekende dieren, zoals konijnen, muizen en tuinvogels, ontdekken de leerlingen ook van andere wilde dieren in Nederland waar ze wonen en hoe ze leven. En dat het voor dieren in ons land soms best gevaarlijk is, met al die autowegen.

Door in groepjes opdrachten te doen ontdekken de leerlingen over de leefwijze van verschillende dieren. Daarna bedenken we gezamenlijk wat we voor deze dieren kunnen doen zodat ze in een  volgebouwd Nederland toch goed kunnen leven. Spelenderwijs richten de leerlingen een eigen diervriendelijk landschap in. Worden de oplossingen die wij hier met elkaar bedenken en bouwen voor de dieren ook in het echt gemaakt?

Lesdoel: Leerlingen ontdekken de bijzondere leefwijzen van verschillende wilde dieren in Nederland en de dierenbruggen en –tunnels die gemaakt worden om te zorgen dat dieren hier goed kunnen leven.

Aanbieder
Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag Den Haag
www.museon.nl

Neem contact op met
Marjolijn Janssen
070-3381463
educatie@museon.nl

Informatie
Locatie:
op locatie
Prijs:
€55 p/grp
Capaciteit:
30 lln
Duur:
75 minuten
Onderwijs:
Primair
Voorschool Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8
Voortgezet
Praktijkonderwijs PO 1 PO 2 PO 3 PO 4 Vmbo VMBO 1 VMBO 2 VMBO 3 VMBO 4 Havo HAVO 1 HAVO 2 HAVO 3 HAVO 4 HAVO 5 Vwo VWO 1 VWO 2 VWO 3 VWO 4 VWO 5 VWO 6
Speciaal
Schooltijdaanbod van Museon
Beeldende kunst
Museon
Mediacultuur
Museon
Cultureel erfgoed
Museon